Automatisch inpakken lasdozen (Foto: ABB)

Functie

Het automatisch inpakken van stapels lasdozen.

Kenmerken

  • Capaciteit: 120 st/min.
  • Volledig geïntegreerd met bestaande spuitgietmachine en uitnamerobot.
  • Robuust systeem, 24-uurs bedrijf

Beschrijving

Bij ABB Ede, een productievestiging van het wereldwijde ABB concern, worden diverse producten gemaakt door middel van spuitgieten. Eén van deze producten is een kunststof lasdoos. In de oude situatie werden deze dozen per stuk afgevoerd, los gestort in een doos en bij een extern bedrijf verder verpakt. Het verpakte product kwam terug en werd in het magazijn opgeslagen. 

TEB Engineering kreeg de opdracht om deze lasdozen automatisch in te pakken. Dit is opgelost door middel van een grotendeels pneumatisch systeem. De lasdozen worden door een uitnamerobot gestapeld, vervolgens gekanteld, gebufferd en met een pneumatisch pick&place systeem in een gereedstaande doos geplaatst. Ook de doosaan- en afvoer bevat een buffer zodat de operator slecht een zeer beperkte tijd nodig is bij het systeem. Het volledige systeem is turn-key geleverd en werkt volledig geïntegreerd samen met de bestaande uitnamerobot en spuitgietmachine.