ControlNet en Profibus met elkaar laten communiceren

Functie

Het tot stand brengen en bewaken van de communicatie tussen diverse industriële bedrijfsnetwerken.

Kenmerken

  • Data overbrengen tussen diverse netwerken
  • 150 netwerk combinaties mogelijk
  • Op afstand configureerbaar via RS232 of via EtherNet/IP
  • OPC Server leverbaar voor alle EtherNet versies
  • Communicatiebewaking mogelijk middels een watchdogmodule
  • Voor het verbinden van o.a.: PLC’s, Robot besturing, HMI’s, barcode scanners, regelaars, etc…

Beschrijving

Bij een grote zetmeelproducent in de Zaanstreek worden de vele productie- en controleprocessen bestuurd door diverse PLC-systemen en communicatienetwerken. Naast het in de fabriek gestandaardiseerde ControlNet-netwerk wordt er ook gebruik gemaakt van SattLine, Profibus en Modbus.

TEB Engineering heeft de opdracht gekregen om de diverse netwerken aan elkaar te koppelen. Er is gekozen voor industriële gateways van het merk AnyBus. Deze compacte modules zijn verkrijgbaar in tal van combinaties om verschillende netwerken met elkaar te kunnen laten communiceren. Tevens wordt er in kritische situaties een watchdogmodule van Beckhoff toegepast om de communicatie te bewaken.

Op deze wijze zijn alle kritische I/O verdeeld over de verschillende netwerken ook beschikbaar in het ControlNet-netwerk.