Inspectie van bierkratten

Functie

Het controleren op de aanwezigheid van alle flessen in een bierkrat.

Kenmerken 

  • 120 kratten/minuut
  • controle op aanwezigheid van alle flessen in een krat
  • geïntegreerde breukcontrole
  • 4-voudig Cognex Insight 1000 visionsysteem

Beschrijving

Een grote leverancier van alcoholische dranken heeft bij TEB een systeem aangeschaft om op vier lijnen de volledigheid van een krat te controleren. Het reeds aanwezige systeem was verouderd en bovendien niet voldoende betrouwbaar.
TEB heeft met succes een viervoudig visionsysteem van Cognex ingezet om de lijn weer optimaal draaiend te krijgen.

De gevulde kratten worden door een fotocel gedetecteerd waarna het visionsysteem boordeelt of alle flessen aanwezig zijn. Indien een fles gebroken is en daardoor scheef of verdiept in het krat staat, wordt dit ook door het visionsysteem gedetecteerd. In geval van een onvolledig krat wordt de lijn stil gezet. Het systeem stelt zich automatisch om bij een productwissel.