Zeer snelle aansturing simulatiemodel

Functie

Het aansturen van een stopper in een simulatiemodel van het productieproces van staal.

Kenmerken

  • Totale bewegende massa: 80 kg
  • Positioneernauwkeurigheid: 0,1 mm
  • Maximale snelheid: 10 mm/s
  • Dynamiek: 10 Hz binnen 0,1 mm

Beschrijving

Bij een grote staalproducent is een simulatiemodel aanwezig waarin het uitstroomgedrag van vloeibaar staal onderzocht kan worden. In dit model wordt de uiteindelijk gebruikte stopper toegepast van 50 kg samen met een contragewicht van 30 kg. Om de juiste parameters te kunnen bepalen, moet deze stopper nauwkeurig en hoogdynamisch gepositioneerd kunnen worden.

TEB Engineering heeft voor deze vraagstelling gekozen voor een elektrische servo-actuator van het fabrikaat Parker. Deze servo is geïntegreerd in de bestaande dSpace regelomgeving. Hoewel kleinschalig van omvang is ook dit project turn-key uitgevoerd, inclusief engineering, montage en inbedrijfstelling en programmeren.