Kwaliteitscontrolesysteem broodproducten

 

Functie: Controleren van broodproducten op lengte, breedte en vorm.

Kenmerken:

  • controle van deegvorm en afgebakken product
  • uitgebreide receptenkeuze en database
  • automatisch verwijderen van afgekeurde producten
Beschrijving:
Een grote internationale producent van broodproducten was op zoek naar een systeem om beter inzicht te krijgen in het bakproces. Hiertoe zijn camera’s opgesteld die alle producten op de bakplaat inspecteren, met receptafhankelijke citeria. Zowel voor als na de oven worden de producten gecontroleerd waarbij alle relevante gegevens in een database worden opgeslagen.
De producten die niet aan de gestelde criteria voldoen, worden met behulp van een robot automatisch van de bakplaat verwijderd. Voor de verschillende producten zijn aparte grijpers beschikbaar, deze worden automatisch gewisseld.
Het gehele proces wordt vanaf een centrale positie bestuurd, statistische gegevens zijn tevens beschikbaar voor de kwaliteitsmanager.
Met dit systeem wordt het proces beter geborgd en de kwaliteit van de uitgeleverde producten gegarandeerd.