Robot in ruststand

Automatische lagertestbank voor gietsegmenten

3D-ontwerp Opstelling van de ABB IRB7600 robot

Functie: Bepalen van lagerconditie door trillingsanalyse

Kenmerken:

  • detecteren van lagerschade zonder demontage
  • geavanceerde trillingsanalyse
  • gedetailleerde rapportage per lager
Beschrijving:
GWOC BV te Velsen verricht onderhoudswerk aan de gietwalsinstallatie (GWI, ook: Direct Sheet Plant, DSP) bij Tata Steel. De gietsegmenten worden hierbij uitgebouwd waarbij speciale aandacht uitgaat naar de rollagering. Het vervangen van deze lagers is tijdrovend en kostbaar, TEB heeft daarom een systeem mogen leveren om de lagers te kunnen analyseren zonder de rollen te demonteren.

Een gedeeld gietsegment (onder- of bovenzijde) wordt in de testopstelling geplaatst. Koelwaterslangen worden aangesloten en met behulp van een robot en aandrijfwiel wordt elke rol apart op toeren gebracht. Met een separate trillingssensor wordt het betreffende lager doorgemeten. Via een touchscreen is het volledige systeem te bedienen en worden de trillingsgegevens gepresenteerd. Uitgeprinte rapporten geven per lager een serviceadvies, na revisie van een segment wordt tevens een controlemeting uitgevoerd.

De volledige engineering en realisatie is door TEB uitgevoerd als turn-key project, de investering heeft een aangetoonde Return on Investment van minder dan 1 jaar.

Een sterk staaltje machinebouw met gebruikmaking van de meest moderne technieken die op de markt verkrijgbaar zijn!