NEMO Science Museum – De Machine

posted in: Nieuws, Projecten

Recent heeft TEB een state-of-the-art installatie geleverd aan NEMO Science Museum in Amsterdam. Als onderdeel van de vernieuwde Technium expositieruimte is deze installatie ‘De Machine’ een publiekstrekker van de eerste orde.

 

 

Door middel van robots, gekleurde ballen, carriers en RFID-herkenning wordt het logistieke proces achter een (internet)bestelling gevisualiseerd. De bezoeker kan in vier stappen dit proces doorlopen:

  1. Het Magazijn: met behulp van robots worden gekleurde ballen geselecteerd waarbij elke bal een onderdeel van een product voorstelt. Deze ballen worden in een carrier geplaatst en vervolgen hun weg door De Machine naar:
  2. Assemblage: met een touch-tool wordt grafisch een product geassembleerd door de verschillende onderdelen naar de goede plek te ‘slepen’. Dit moet binnen een gestelde tijd gebeuren: de carrier met de gekleurde ballen wordt door de lopende band gewoon verder getransporteerd naar:
  3. Internationaal Transport: de bezoeker moet met joysticks het transport over de wereld bepalen en rekening houden met o.a. snelheid en kosten van het geslecteerde vervoermiddel. De volgende stap is:
  4. Nationaal Transport: de gekleurde ballen worden hier met een robot uit de carrier gehaald en aangeboden aan de bezoeker. Deze moet de bal scannen waarna een optimale belading van de vrachtwagen wordt nagestreeft.

Uniek project

TEB is gewend om maatwerk oplossingen te leveren aan een grote variëteit aan klanten, de omgeving van NEMO was echter uniek in de gestelde eisen op het gebied van vormgeving, materiaalgebruik en veiligheid. TEB is er in geslaagd om een industrieel uitgevoerde installatie veilig te laten werken in een omgeving waar zelfs de kleinste kinderen hun weg weten te vinden.

Zie ook:   NEMO Science Museum

TEB Industrial Projects levert, turn-key, maatwerk oplossingen voor de industrie: productie-automatisering, speciaalmachinebouw, vision- en robotsystemen.

 

© TEB Industrial Projects 2016