Kiwa KOAC – Asfaltscanner

Kiwa KOACBij Kiwa KOAC komen dagelijks grote aantallen asfaltkernen binnen voor analyse van de laagopbouw en de mogelijk aanwezigheid van PAK’s. De norm RAW 2015 beschrijft hoe er geanalyseerd dient te worden. De geboorde asfaltkernen worden doorgezaagd en vervolgens wordt de laagopbouw vastgelegd. Dit vastleggen gebeurde handmatig; met de Asfaltscanner is dit proces geautomatiseerd.

Asfaltscanner_3D

Volgens Kiwa KOAC Manager laboratorium Vught Annelies Verhulst: “Dankzij de Asfaltscanner kunnen we sneller, nauwkeuriger én traceerbaar de analyses uitvoeren voor onze klanten”.

Ontwerp

De Asfaltscanner bestaat uit een behuizing met daarin een besturingskast, positioneerplatform, camera, pc en touchscreen. De laborant plaatst een gezaagde asfaltkern op de positioneertafel. Met lasersensoren word het asfaltvlak afgetast waarna dit recht op de camera geplaatst wordt. De camera neemt een foto bij wit en ultraviolet licht. De meetgegevens worden in een aparte applicatie geanalyseerd door de laborant. Dit zorgt ervoor dat het uitvoeren van de meting en de verwerking van de meetgegevens door verschillende personen kan worden uitgevoerd.

Voordelen

De visuele rapportage is eenvoudig traceerbaar. Door de koppeling aan een centrale database bij Kiwa KOAC kunnen de meetresultaten snel worden verwerkt en gepresenteerd. Het splitsen van het uitvoeren van de meting en de verwerking van de resultaten zorgt ervoor dat personeel optimaal ingezet kan worden bij de analyses.

Gebruik

HMI

De Asfaltscanner wordt volop gebruikt door de laboranten; hun werk is een stuk gemakkelijker geworden met de Asfaltscanner van TEB.

TEB Industrial Projects levert, turn-key, maatwerk oplossingen voor de industrie: productie-automatisering, speciaalmachinebouw, vision- en robotsystemen.

 

© TEB Industrial Projects 2016