Visueel insnijden van bakproducten

Door de Kaak Groep worden jaarlijks tientallen complete bakkerijlijnen opgeleverd. Zowel nieuwbouw als upgrade van bestaande installaties. Dit volgens de slogan: ‘Van Silo tot Krat’. Kaak kan alle benodigde machines zoals deegbereiding, formeren, decoreren, bakken tot afkoelen, invriezen en inpakken leveren.

Diverse broodproducten zoals baguettes worden voorzien van een inkeping in het deeg voor het bakken. Door de grote diversiteit aan broodproducten dat op de lijnen geproduceerd wordt gebeurde dit vaak handmatig.
TEB heeft Kaak ondersteund bij de ontwikkeling van een oplossing om dit snijden te automatiseren.

De robotcel bestaat uit meerdere ABB robots, meerdere LMI 3D camera’s en een softwarepakket waarmee de gewenste inkepingen op het product geconfigureerd kunnen worden. TEB heeft voor Kaak componentspecificaties opgesteld en zowel visionsoftware als robotsoftware ontwikkeld. Kaak voerde de mechanische en elektrische realisatie uit. TEB heeft op locatie de installatie in bedrijf gesteld.

 

 

Op het HMI kan de bakker een veelvoud van patronen configureren. Het patroon wordt visueel weergegeven op het scherm. Het aangepaste patroon kan on-the-fly naar de robots worden gestuurd welke direct het gewijzigde patroon uitvoeren. Het inleren van een nieuw patroon is daardoor kinderspel.

 

TEB heeft voor deze opdracht van Kaak de gewenste technologie ontwikkeld en getest. Deze specifieke technologie en kennis is overgedragen aan Kaak. Kaak voert nu de nieuwste lijnen uit met de snijrobot technologie.