Core-TeQ – Aansturing en gegevensverwerking meetapplicatie

posted in: Nieuws, Projecten

Core-TeQ is een toonaangevende producent van cilindrische onderdelen voor uiteenlopende industrieën over de hele wereld.

Om de producttoleranties goed te kunnen bepalen maakt Core-TeQ gebruik van, in eigen beheer gebouwde, meetbanken. De besturing en gebruikte software van deze meetbanken was sterk verouderd.

Core-TeQ wilde de aansturing van de meetbank en de verwerking van de meetgegevens naar een actueel platform brengen en verleende TEB hiervoor de opdracht.

Het TEB projectteam verzorgde de opzet en ontwikkeling van een besturingskast met een PLC,  stappenmotorbesturingen en data-acquisitiemodules voor het aansturen en uitlezen van de meetbank. Om tot een betrouwbaar systeem te komen werd er gekozen voor een Siemens S7-1500 platform  en een maatwerk PC-applicatie geschreven in C#. Hiermee kan de gebruiker zelf een meetprogramma samenstellen.

De volledige bediening en uitlezing van de meetbank vindt plaats vanaf de PC. Alle statussen, programmastappen en meetgegevens worden weergegeven en weggeschreven in meetfiles, zodat de producthistorie beschikbaar blijft.

De eerste omgebouwde meetbank is inmiddels uitvoerig gevalideerd en in gebruik genomen in Maleisië, TEB kan op verzoek van Core-TeQ op afstand meekijken en eventueel een software update doorvoeren.

Core-TeQ is over het totaal zeer tevreden en heeft ook de overige meetbanken in opdracht gegeven.