Enza Zaden – Machineafscherming

posted in: Nieuws, Projecten

Enza Zaden te Enkhuizen hecht veel waarde aan een veilige werkomgeving voor haar werknemers. Eén de machines die gebruikt wordt in de productie van zaden voldeed niet aan de interne norm. Op basis van een RI&E zijn een aantal verbeterpunten geïnventariseerd.

TEB heeft voor deze punten een uitvoerbare oplossing ontworpen, zowel mechanisch als elektrotechnisch. Aanvullend zijn op verzoek van Enza voorzieningen toegevoegd om een prettiger gebruik van de machine mogelijk te maken.

Maatwerk geproduceerde RVS afschermingspanelen vormen de belangrijkste toevoeging, veel aandacht is uitgegaan naar een optimale zichtbaarheid van het product terwijl het in de machine verwerkt wordt.

Daarnaast is de besturingskast volgens de norm uitgebreid met een noodstoprelais, interne afscherming en geschikt schakelmateriaal.

Naast het ontwerp, is de productie, assemblage en montage door TEB gerealiseerd. Ter afronding is de CE-documentatie bijgewerkt.

TEB Industrial Projects levert, turn-key, maatwerk oplossingen voor de industrie: productie-automatisering, speciaalmachinebouw, vision- en robotsystemen.